Falak és burkolatok színeihez igazodó professzionális nyílászárók

2023.12.09.

Egy átgondolt lakberendezési koncepcióban a nyílászárók stílusa, anyaga és színei is meghatározó szerepet kapnak. Gil nyílászárókkal kinyílnak a lehetőségek. 

Egy belsőépítész vagy lakberendező akkor tudja a tudásának legjavát adni a megbízójának, ha szabad kezet kap az elképzelt koncepció és a költségvetés tekintetében is. 

Családi házak és lakások tervezésekor vagy átalakításakor a nyílászárók, ablakok, beltéri és bejárati ajtók vagy éppen teraszajtók beépítése vagy teljes cseréje szinte minden esetben az építési vagy felújítási munkák része. 

professzionalis_nyilaszarok_01

Gil-Trade az igényes megrendelők és tervezők előtt eddig sosem látott távlatokat nyit meg a nyílászárók világában. Kiváló minőségű alapanyagok, illetve azok kombinációi, változatos méretek, illetve teljesen egyedi elképzelésekhez való maximális igazodás, illetve ajánlások előzik meg a nyílászárók tervezését. 

professzionalis_nyilaszarok_02

Ennek köszönhetően az ablakok és ajtók a legváltozatosabb színsémákhoz, falszínekhez, illetve burkolatokhoz tudnak igazodni. A masszív és tartós szerkezetek öltözhetnek klasszikus színekbe, de bármilyen megadott RAL kód színében meg tudnak jelenni. Számos dekorfelület közül választhatunk. Természetesen a fa árnyalatai igen népszerűek, de ma már kőmintás, vagy a betonos hatás is elérhető. A fekete, az antracit most különösen népszerű, ami annak köszönhető, hogy meglévő színekhez is nagyon jól alkalmazkodnak, illetve erős kontraszt alakítható ki ezekkel az árnyalatokkal.

professzionalis_nyilaszarok_03
professzionalis_nyilaszarok_04

Az egyszínű paletta színei kimeríthetetlenek, és ajtók vagy ablakok esetében a külső és a belső oldal is lehet más és más. A bejárati ajtó kiválasztása is egy izgalmas feladat. Családi ház esetében az épület karakterisztikája, a homlokzat, a lépcsők, az előkert és a világítás is befolyásoló tényező lehet. Lakások esetében látványos egy élénk színű hívogató bejárati ajtó, ami már önmagában is kreatív belső tereket sejtet. 

professzionalis_nyilaszarok_05
professzionalis_nyilaszarok_06

Nappalik és teraszok találkozásánál gyakori az egységes burkolat alkalmazása, ezt a hatást nagy ablaktáblákkal, a környezet színéhez igazodó ajtókeretekkel és kilincsekkel tudjuk fokozni. Ugyanígy a prémium minőségű tapétákhoz is tudnak alkalmazkodni az ajtótokok és ajtószárnyak. 
Polgári lakások esetében a díszesebb felületek, a magasabb ajtóméretek és patinás kilincsek választéka ad lehetőséget a múlt felelevenítésére.

belteri-aluminium-szerkezetek_header

Fontos szempont, hogy tökéletes összhangot csak akkor érünk el, ha a lakás bútorainak, burkolatainak és kiegészítőinek színvonala és minősége is egységet alkot az ajtók és ablakok kivételes megjelenésével. 

professzionalis_nyilaszarok_08

Ha Ön különleges és valóban igényes nyílászáró megoldásokat keres, feltétlenül látogasson el a Gil-Trade bemutatótermébe, a Bécsi út 195. alatt, ahol szakértő kollégák segítenek felfedezni azokat a lehetőségeket, amikre talán még nem is gondolt. Lapozza át Referenciáikat ( link ) ahol korábban elkészült munkákat tekinthet meg. 

Az eredeti cikk megtekintése a lakberinfo.hu oldalon.