Ablakok / Alumínium ablakok

Alumínium ablak

Az örökkévalóságnak tervezve

Tartós, esztétikus és remek hőszigetelő: az alumínium ablak biztosítja mindazt, amit egy időtálló nyílászárótól elvárunk. Így, ha nem pusztán éves, hanem évtizedes távlatokra tervezünk, érdemes ebben a típusban gondolkodnunk. Az átlagnál többszörös élettartammal rendelkező GIL alumínium ablak variációink kiválóan alkalmasak otthoni vagy munkahelyi felhasználásra egyaránt. Széles választék, valamint teljeskörű alumínium ablak szolgáltatás a GIL-Trade tapasztalt csapatától: böngéssze végig a GIL minőségi kínálatát, és találja meg otthona új, modern és időtálló ablakait!

Mi jellemzi az alumínium ablakokat?

Az alumínium ablakok olyan fémötvözetekből készülnek, amelyek tökéletesen alkalmazkodnak a legkülönfélébb igényekhez. Akár a nagy üvegfelületeket és a mostohább időjárást is elbírják, köszönhetően magas teherbíró képességüknek. Mindehhez társul – sok egyéb kedvező tulajdonsága mellett – az átlagostól merőben eltérő megjelenése, hőhídmentes kialakítása és rozsdamentessége is.

Milyen előnyei vannak az alumínium ablakoknak?

 • Strapabírás. Stabil, nagyon erős anyag, miközben könnyű is. Minimális hőtágulásának köszönhetően pedig ellenálló a hőingadozásokkal szemben is, amely hazánk enyhe teleit és forró nyarait figyelembe véve sem utolsó szempont. Így ugyanis élettartama hosszabb lehet, mint például a vetemedésre hajlamos faablakoknak.
 • Könnyű tisztíthatóság és karbantarthatóság. Mivel fémszerkezetről beszélünk, a műanyag ablakokkal ellentétben nem kell az elszíneződéstől vagy az UV-sugárzás káros hatásaitól tartani. Nem igényelnek különösebb karbantartást sem, hiszen nem rozsdásodnak.
 • Energiatakarékosság és hőszigetelés. A hőhídmentes kialakításuk révén ma már az egyik legjobb nyílászáró rendszerként tartjuk számon az alumínium ablakokat. Ennek oka, hogy a szerkezetében kialakított hőtükrökkel megszakítja a hőhidakat – így a hőveszteséget a minimumra képes csökkenteni. Ezzel ellensúlyozza azt, hogy az alumínium eredendően túl jól vezeti a hőt.
 • Unikális stílus. Amennyiben hatalmas üvegablakokról álmodunk otthonunkba, egy alumínium kivitelezés lehet erre a legmegfelelőbb. Az alumínium ablakok egy egyedi, friss megoldást képviselnek, a porszórásos technológiának köszönhetően pedig a RAL színskála bármely színében pompázhatnak; akár rejtett vasalatok alkalmazásával is.
 • Megfelelő hangszigetelés. Hőhídmentességük miatt a hangszigetelésük is kiváló.
 • Tetszőleges nyitási irány, könnyű formálhatóság. Egyéni méreteket és alakzatokat is megvalósíthatunk velük, emellett változatos nyitási irányúak (bukó, nyíló, fix, nyíló-bukó) és egyszárnyú, vagy többszárnyú kivitelezések közül is válogathatunk.

Számos modern épületnek ízléses alkotóelemei lehetnek az indusztriális megjelenést kölcsönző, alumínium ablakok, de a high-tech, minimalista dizájnban kivitelezett épületekhez illik a leginkább. Különösen azokhoz a luxusingatlanokhoz, melyekhez több méteres ablakokat tervezünk.

 

Mire érdemes figyelni az ablakok választásánál?

 • Érdemes tisztában lenni azzal, hogy az alumínium ablakok hagyományosan vékonyabb hatásúak (és általában azok is), mint a műanyagból vagy a fából készültek. Ez azonban nem von le semmit a hőszigetelési értékükből.
 • Az ár szempontjából egyaránt lényeges a nyílászáró profilszélessége. Figyeljünk rá, hogy minél keskenyebb profilú alumínium ablakot szeretnénk, annál magasabb árral kell számolnunk!
 • Előre döntsük el azt is, milyen nyitásirányban gondolkodunk! Ez lehet bukó, fix, nyíló vagy nyíló-bukó is.
 • Válasszunk olyan színt, amely illik otthonunk stílusához, megjelenéséhez! A porszórással már szebbnél szebb, változatos árnyalatok is elérhetőek.
 • Ha a nyári kánikulától szeretnénk megóvni otthonunkat, érdemes elgondolkodnunk az árnyékolók felszerelésén is az ablakok elé.
 • Amennyiben a biztonság kiemelten fontos számunkra, egy zárható kilinccsel rendelkező ablak nagyon hasznos lehet a betörők ellen. Így ugyanis még a résszellőző állapotban sem tudja a betörő kívülről elmozdítani az ablakszárnyat. A kiemelésgátló hasonlóan jó szolgálatot tehet otthonunknak.

Alumínium ablakok a GIL-nél

A GIL alumínium ablakok különlegessége a kialakításukban rejlik.

Nagy üvegfelületek, faltól falig ablak megoldások

Nemcsak az irodaépületeken mutatnak jól a hatalmas nyílászárók. A GIL alumínium szerkezetű ablakai minden, indusztriális vagy modern stílusú otthont még esztétikusabbá, világosabbá tesznek – a luxus érintését kölcsönözve az adott épületnek.

Az időjárási viszontagságoknak ellenálló, teherbíró felületeik révén pedig ezek az ablakok nem csupán szépek, de évtizedekig is tartósak maradnak.

 

Modern megjelenés

Aki szeretné, hogy háza már messziről kitűnjön a többi épület közül, miközben még jó eséllyel az unokái is kihajolhatnak strapabíró kivitelezésű ablakain, annak is tökéletes választást jelentenek alumínium nyílászáróink. Az ablakok esztétikus megjelenésüket minimális karbantartással is sokáig megőrzik.

Kiegészítő termékek

Az ablakok hőszigetelését azonban hasznos lehet megtámogatnunk árnyékolóval, melyek a tűző nap és a feltámadó szél ellen is védenek. Mi a GIL-nél foglalkozunk – többek között – pergolák, redőnyök, zsaluziák, screenek, zsalugáterek, kerti árnyékolók vagy rovarhálók kivitelezésével is.

 

Miért különlegesek a GIL alumínium ablakok?

A GIL alumínium ablakainak mindegyike saját gyártású, minőségi termék, melyekre akár 10 éves garanciát is vállalunk. Csapatunk 25 éves tapasztalatát kamatoztatjuk minden munkánkban, így a nyílászárók tervezésében és ingyenes szaktanácsadási szolgáltatásunkban is. Kizárólag a legkiválóbb minőségű alapanyagokból, illetve azok kombinációiból dolgozunk. Ezzel biztosítjuk termékeink időtállóságát, miközben az ügyfeleink egyedi elképzeléseihez is maximálisan igazodunk. Mielőtt pedig egyáltalán elkezdenénk a tervezést, ajánlásokat fogalmazunk meg vevőinknek, hogy biztosan azt kapják, amire számítanak.

Az alumíniumablakok olyan teherbíróak és ellenállóak, hogy előszeretettel használják őket a bankok, kórházak, irodaépületek építésénél. Ha Ön nagy üvegfelületeket, faltól falig ablakokat szeretne látni az otthonában, biztos lehet benne, hogy a GIL alumíniumrendszere tökéletesen megfelel a célnak.
Nem a méret miatt választana alumíniumablakot, hanem azért, mert lenyűgözi a filigrán, modern megjelenés? És azt is szeretné, ha unokái is ugyanezen az ablakon kihajolva gyönyörködnének a ház elé ültetett diófában? Látogasson el hozzánk, és még a diófa melletti pergola árnyékolását is megtervezzük.
GIL-75 AL
leírás

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Profil

Fokozott hőszigetelésű hőhídmentes alumínium profil 75 mm
Valódi gumitömítés (nem műanyag)

Hőszigetelés

Ug = 0,5 W/m2K esetén Uw=0,96 W/m2K.
Hőszigetelt üvegezés, melegperemes távtartóval.

Funkciók

Fix, nyíló, bukó, nyíló-bukó, egy- illetve többszárnyú.
RC1, RC2 ill. RC3 biztonsági vasalat.

Beépítés és egyéb jellemzők

Különböző RAL-szisztémájú beépítési módozatok javasoltak.
Porszórt festéssel bármely RAL árnyalatban, akár faerezetes mintával / Külső és belső oldalon különböző színválasztás lehetősége.

GIL-104 AL Passive

leírás

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Profil

Fokozott hőszigetelésű hőhídmentes alumínium profil 104 mm.
Valódi gumitömítés (nem hegesztett műanyag).

Hőszigetelés

Ug = 0,5 W/m2K esetén Uw=0,68 W/m2K.
Hőszigetelt üvegezés, melegperemes távtartóval.

Funkciók

Fix, nyíló, bukó, nyíló-bukó, egy- illetve többszárnyú.
RC1, RC2 ill. RC3 biztonsági vasalat.

Beépítés és egyéb jellemzők

Különböző RAL-szisztémájú beépítési módozatok javasoltak porszórt festéssel bármely RAL árnyalatban, akár faerezetes mintával.
Külső és belső oldalon különböző színválasztás lehetősége.