...Nyugodtan állíthatom, hogy én találtam egy olyan céget a nyílászáró piacon, akikkel megbízható, rugalmas és hatékony kapcsolatot sikerült kialakítanunk; akik folyamatosan újítanak, fejlesztenek, lépést tartanak a trendekkel és a szabályok változásaival - ezáltal megkönnyítik a mi munkánkat is....

Panyi Ottó, okl. építész tervezőművész

Mi a jó műanyag nyílászáró ismérve?

A jó műanyag nyílászáró ún. középtömítéses profilból készül, és főfalainak vastagsága min. 2,8 mm (vagy vastagabb). Az ilyen nyílászáró profilt nevezzük A-kategóriás profilnak. Az ennél vékonyabb nyílászáró profilok - a belsejükben lévő acél merevítéstől függetlenül – B, illetve C-osztályú profilok.

Mi szól a középtömítéses műanyag nyílászáró mellett?

A középtömítéses profilrendszer egy nyitott hézagrendszerű konstrukció, vagyis az ilyen nyílászáró esetén a külső ütközés nyitott, és egy ún. vízgát látja el a vízgyűjtés, vízelvezetés, a vízzárás feladatát, míg a légzárást a nyílászáró gumitömítései biztosítják.

A középtömítéses nyílászárót terhelő csapadék és szél energiája lecsökken a kb. 1mm-es külső rés révén kialakuló hirtelen keresztmetszet-változásoknak köszönhetően, vagyis az ilyen nyílászáró magasabb víz- és szélzárási kategóriába tartozik, mint a széltömítéses nyílászáró típusok.

A középtömítéses nyílászáró esetében plusz gumitömítés elhelyezésére is lehetőség van, ezáltal tovább fokozható az ablak vagy ajtó hang-, lég-, és vízszigetelő képessége.

A széltömítéses nyílászárók zárt hézagrendszerűek, működtető vasalatuk nedves térben, két gumitömítő kör között helyezkedik el, így a használat során vízkövesedhet, korrodálódhat, szennyeződhet. ezzel szemben a középtömítéses nyílászáró működtető vasalata szárazon üzemel a teljes élettartam alatt.

A széltömítéses nyílászáró profilok többnyire eltolt síkúak, így a lezúduló csapadék a szél hatására egyébként is megnyíló gumitömítéseket terheli a legintenzívebben. A középtömítéses nyílászáró konstrukciónál a zárt ablakon lezúduló csapadék viszont perdületet kap az ablakszárnyak tok síkja fölé magasodó felületein, és leveti a vizet az ablakról.

Milyen a jó vasalat?

A jó nyílászáró vasalat legfőbb jellemzője, hogy nanotechnológiával felületkezelt, ezen kívül hibás működtetés gátlót, huzatzárat és résszellőzést tartalmaz. A jó minőségű műanyag nyílászáró esetén alumínium vagy növelt inerciájú tűzihorganyzott acél a belső merevítés.

Milyen a jó üvegezés?

A nyílászáró üvegezése többféle rétegrend szerint készülhet, az alábbiak szerint:

2 rétegű üvegnél 4-16-4 mm rétegrendű üvegezés, ahol a belső üveg külső felén LOW-E (lágyfém) bevonat van, és a légrést argon ill. kripton gáz tölti meg. A hőszigetelési érték ebben az esetben: 1,1 W/m2K

3 rétegű üvegnél 4-14-4-14-4 vagy 4-18-4-18-4 mm rétegrendű meleg peremes üvegezés, ahol a belső üveg külső felén, ill. a külső üveg belső felén kétszeres LOW-E (lágyfém) bevonat található, valamint a légréseket kétszeres argon- ill. kripton gáz tölti meg. A 3 rétegű üveg alkalmazása 5 vagy 6 kamrás nyílászáró profilba építve a passzívház építés egyik alappillére.

Mitől lesz hosszú életű egy kültéri nyílászáró?

A jó nyílászáró titka a felhasznált anyagok minősége, valamint a gyártás és a beépítés pontossága. A nyílászáró használatánál fontos tényező a hosszú élettartamhoz a vasalatok és a gumitömítések évenkénti ápolása, fa nyílászáró esetén pedig a rendszeres felületkezelés is. Cégünknél megrendelhetőek a nyílászáró ápolásához szükséges szerek, amelyek használatához kollégáink szakszerű segítséget nyújtanak.

Miért válassza a mi beltéri ajtóinkat?

Alapanyaguknak, valamint a speciálisan kidolgozott és alkalmazott gyártástechnológiának köszönhetően ajtólapjaink görbülés-, repedés- és vetemedés mentesek.

3D-fóliás ajtók esetében 0,4 mm vastag dekorfóliát alkalmazunk, szemben más ajtók 0,1 mm vastag papírfóliájával.

Az egyedi tervezésű és egyedi méretű ajtókat felár nélkül gyártjuk le.

Sima befúrós pánt helyett korszerűbb, nagy szilárdságú táskás pántot használunk, amivel elkerülhető az ajtólapok későbbi megereszkedése.

 

És végül, de nem utolsó sorban:

Miért válassza cégünket nyílászáró vásárlásánál?

  • mert 18 év tapasztalatával büszkén mondhatjuk, hogy az építészetben/építőiparban előforduló összes irányzatnak megfelelő nyílászárót ismerjük és forgalmazzuk, kerüljön az akár műemlék épületbe, közintézménybe, modern létesítménybe vagy családi házba – külső ill. belső térbe;
  • mert a kültéri fa-, műanyag és alumínium nyílászárókat és ezeknek variációit, valamint a beltéri ajtókat és a hozzájuk kapcsolódó belsőépítészeti elemeket egyedileg tervezzük és gyártjuk le ügyfeleinknek, mindezt felár nélkül, és az előre rögzített határidő betartásával;
  • mert csak olyan minőségű terméket forgalmazunk, amely minden magyar és európai igénynek, minőségi kívánalomnak megfelel;
  • mert különös hangsúlyt fektetünk kollégáink folyamatos képzésére, akár a beépítő szakemberekről, akár a bemutató termekben dolgozó munkatársainkról van szó, akik között egyébiránt építész szakemberek is tevékenykednek;
  • mert a tervezéstől a szaktanácsadáson át a kivitelezésig komplex szolgáltatást nyújtunk, valamint az általunk beépített és karbantartott termékekre akár 10 év garanciát is adunk!

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.