Az ablakok, ajtók tartós működésének 3 titka van:

  • a gyártás minősége,
  • a gyártás pontossága,
  • és ami még ennél is fontosabb: a beépítés szakszerűsége.

A megfelelő gondossággal, szakértelemmel beszerelt szerkezetek, még ha közepes vagy annál is gyengébb minőségűek, kiválóan tudnak funkcionálni.

A jól legyártott, jó minőségű ajtók és ablakok sem tudnak megnyugtató működést produkálni, hozzá nem értő, szakszerűtlen módon elvégzett elhelyezéssel.

Komoly jelentősége van a beépítéshez felhasznált segédanyagoknak is. A jó minőségű dübelek, szegezőékek és üreges téglákba és gyengébb tartású falazatokban is képesek jó tartást biztosítani, és a jó minőségű PUR-haboknál nem kell attól tartani, ami olcsóbb társaiknál gyakran előfordul, hogy egy-két nap elteltével „megnyomja”, utánafeszíti a már beépített szerkezetet.

Cégünk elkötelezett híve a minőségi, kiváló segédanyagok felhasználásának, ugyanis beépítő kollégáink szakszerű munkáját részben ezek az anyagok segítik. Másrészt komoly hangsúlyt fektetünk kollégáink folyamatos képzésére, amely kapcsán nem okoz problémát bármilyen ablak, ajtó cseréje, beépítése.

Ajánlatkéréskor kérje ajánlatunkat RAL rendszerű beépítésre is!

Nyílászárók RAL beépítése

A RAL beépítési szabvány az építőiparban használt, minőségi munkát garantáló szabvány.

A beépítés során keletkező beépítési hézag szigetelése ugyanolyan fontos, mint a beépített szerkezetek hőszigetelése. Ha a beépítési hézag és a benne lévő szigetelés nedvességet vesz fel, akkor a nyílászárók körül penészfoltok, repedések, hőhidak alakulnak ki, ami energiaveszteséget eredményez.

A RAL beépítéshez olyan párazáró, páraáteresztő fóliákat alkalmazunk, melyek szerepe a purhab szigetelés szárazon tartása. Működésük során a purhab szigetelés nem tud felvenni a belső térből nedvességet, és ezt nem tudja leadni a külső oldal irányába.

Alkalmazásának feltétele: száraz épület, egyenes és sima falkávák.

A RAL beépítés alkalmazásával fokozott energia- és költségmegtakarítást érhetünk el. A 2012-től kiváltandó energiatanúsítvány szempontjából is nagyon fontos a nyílászárók és környezetük megfelelő szigetelése.

RAL beépítés

A PU-habos beépítést kiváltja a táguló szalagok használata. Ez egy egy oldalon tapadó, előnyomott PUR szalag, szintetikus gyantával impregnálva, belül polypropilén filmmel.

Használható kül- és beltéri tömítő, párazáró rétegként nyílászárók beépítésénél. Tartalmaz egy speciális polypropilén filmet, mely kitölti a hézagokat. A táguló szalag egyúttal ellátja a párazáró és páraáteresztő funkciókat is egy munkafázison belül.

RAL beépítés - Illbruck szalag

Trioplex komprimált szalagos beépítés Duo RAL-szalaggal kombinálva

 

Trioplex kompirmált szalagos beépítés Duo RAL szalaggal Trioplex komprimált szalagos beépítés folyamata

 

KARBANTARTÁS

Az „idők végezetéig” jól működő kültéri nyílászáróknak nem elhanyagolható feltétele a karbantartás. Ezt évente, de legalább két évenként el kell végezni. El lehet végezni házilag is, de tanácsos szakemberre bízni.

Cégünk vállalja, hogy az általa beüzemelt ablakokra és ajtókra karbantartási megállapodást / szerződést köt. Ennek lényege, hogy bizonyos időközönként a helyszínen elvégezzük a szerkezetek finombeállítását, olajozását, és a gumiból készült tömítéseket leápoljuk, felfrissítjük.

Az így karbantartott termékeinkre akár a törvény által előírt jótállás többszörösét is vállaljuk.

Ezeket a szervizeléseket tanácsos a téli hónapokban elvégezni, többek között azért, mert ilyenkor nő meg a fontossága a jó záródásnak, illetve ilyenkor zavaró igazán, ha „húz” az ajtónk vagy ablakunk.

Az általunk végzett beépítésekről készült fotók:

RAL szalagozás folyamata      Konzolos RAL szalagos beépítés Konzolos RAL szalagos beépítés Motoros zsaluzia beüzemelése

  Családi ház RAL-szalagos nyílászáró beépítés / Ausztria :

Ral-szalagos beépítés vakolható tokos redőnnyel RAL-szalagos beépités belső oldalon Sarok üvegfal RAL-beépítésének folyamata Sarok üvegfal RAL-beépítése zsaluziával

További képek megtekintéséhez kattintson a képek egyikére: 

A weboldalon cookie-kat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk.